Сблъсъкът на Мардук с Тиамат
Сблъсъкът на Мардук с Тиамат

Тиамат е планета съществувала на времето в Слънчевата система, която бива унищожена в хода на войните между различни групировки от извънземни /ИЗ/. В резултат се е получил астероидният пояс. В него има доста остатъци от лед, който показва идентичност със земния океан. Другото интересно е че Тиамат е била доста по-голяма от днешната земя. Така или иначе някой е „ремонтирал“ разбитата Тиамат и от нея е била създадена земята. Плюс, тя е била въведена в сегашната си орбита. Това разбира се изисква технологии и апаратура дето не е по силите ни днес.

Енума Елиш
Официалната кабало-историческа наука ни съобщава че това е научно-фантастичен роман, написан на старо-вавилонски (шумеро-акадски) език през 7-ми век пр.н.е. на 7 глинени плочки, изкопан през 1849 от Остин Леярд в руините на Ашурбанипал в Ниневия (дн. Мосул, Ирак). Не само това, но и плагиаторът е нарушил копирайта и е взаимствал текста от Хамураби някъде от към 18-16 в пр.н.е. Името Енума Елиш идва от първите две думи на текста и означава „там горе„.

Епично създаване на света е фокусирано върху единствения бог Мардук, използвано вероятно на някакви празненства (фестивали). Интересното за нас са използваните имена.

Тиамат (първична богиня), Еа, Аншар, Ану, Енлил, Муму, Мардук, Игиги. Достатъчно съвпадения, едно към едно.

Еа и Енлил са главните персонажи, а Мардук е просто един узурпатор, който пише за себе си преди да бъде изгонен.

Захария Ситчин
Роден е през 1920 в Баку, Азърбайджан в еврейско семейство, починал през 2010 в Ню Йорк. Крайно забележителна личност!Официалната оценка за него е че е привърженик и популяризатор на палео-контактите (древните астронавти) и на чуждопланетния произход на човека. Което виждаме като ярка линия в Документите Тера. Ситчин най-вероятно не е знаел приживе за Документите Тера. Той стига до своите изводи четейки оригиналните глинени плочки на оригиналния им език, и чрез задълбочен анализ.

Обяснява създаването на древната шумерска култура на Анунаки. Ситчин заявява че Анунаки са ИЗ от планета, която е зад Нептун. Тази планета той нарича Нибиру. Той предлага теорията че Нибиру се движи по крайно удължена орбита и прави една обиколка около слънцето за 3600 години.

Подобно на по-ранни автори като Имануел Великовски и Ерих фон Деникен, Ситчин се застъпва за хипотези, в които извънземните събития играят значителна роля в древната човешка история.

През 1976 той издава Дванадесетата планета, където идеята за Нибиру е застъпена подробно.

Ситчин излиза с идеята че Нибиру се е сблъскала в миналото с Тиамат, намираща се между Марс и Юпитер, предизвиквайки глобална катастрофа.

Тя предизвикала създаването на Земята, астероидния пояс и кометите. Виждаме много добър паралел в Документите Тера. Там се използва „звездата на смъртта“ (вероятно днешната Луна като средство за големи разрушения), за да се унищожи Тиамат (зеленият камък).

Според Ситчин, Енки (шумерският бог на водата и човеците) предложил да се облекчат Анунаки. По онова време те въстанали заради недоволството си от условията на труд. Планът включвал създаване на първобитни работници „Хомо сапиенс“ чрез генно инженерство като роби. Начинът на създаване: чрез кръстосване на извънземни гени с тези на „Хомо еректус /изправен/“. Те трябвало да заменят Анунаки в златните мини,

В Документите Тера Енки, главният генетичен експерт създава АДАПА, същество което живеело в Градината на Еден, посредством сливане на гените на ИЗ и един земен звяр (маймуноподобно същество с много сила, предназначено да работи в златните мини). В Еден дори имало родилни камери където жените раждали без да се мъчат.

Ситчин излиза с „Митът за Адапа“, явно не знаейки за Доументите Тера. „Митът за Адапа“ (известен още като „Адапа и храната на живота“) е месопотамската история за падането на човека. Той обяснява защо човешките същества са смъртни. Богът на мъдростта, Еа, създава първия човек, Адапа, и го надарява с голяма интелигентност и мъдрост, но не и с безсмъртие. И когато безсмъртието се предлага на Адапа от великия бог Ану, Еа подмамва Адапа да откаже подаръка. Имената са същите както в Документите Тера и действието е същото. Да отбележим че Енки е верятно титла, а не име, означаващо генетичен експерт. Енки = Еа.

Енки (Еа) бил бог покровител на град Ериду. Ериду е бил главния град на боговете, който по-късно дава името на планетата Земя (Earth).

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви