Мартин Скорсезе не възнамерява да си взима почивка след „Убийците на цветната луна“ и планира да заснеме следващия си филм за основите на учението на Христос по-късно тази година, съобщи електронното издание „Скрийн дейли“.

В интервю за изданието „Лос Анджелис таймс“ Скорсезе споделя, че заедно с режисьора и критик Кент Джоунс са завършили работата по сценария за продукцията, която се предвижда да продължи около 80 минути – доста по-малко от 206-минутния „Убийците на цветната луна“ и 209-минутния „Ирландецът“ от 2019 г.

Предстоящият проект е базиран на романа „Животът на Исус“ от 1973 г. на японеца Шюсаку Ендо. Покойният католически писател е автор на романа „Мълчание“ от 1966 г., който Скорсезе адаптира пред 2016 г. с участието на Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън.

Историята ще се развива предимно в наши дни и ще бъде заснета по достъпен начин. Засега не се казва кой ще финансира или разпространява филма.

Мартин Скорсезе за последен път изследва вярата и живота на Христос на екрана през 1988 г. във филма „Последното изкушение на Христос“ с Уилям Дефо в главната роля.

„Убийците на цветната луна“ получи седем номинации за наградите „Златен глобус“ и спечели една – за най-добра драматична актриса беше отличена Лили Гладстоун на 81-вите годишни награди в неделя.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще обяви номинациите си за наградите „Оскар“ на 23 януари. Церемонията за връчването на отличията ще бъде на 10 март.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви