Андрей Златков Николов е новият заместник-кмет на община Созопол. Той беше представен днес на общинската администрация.

Николов ще отговаря за няколко ресора: Устройство на територията, инвестиционна политика, екология и проекти; Управление на собствеността, туризъм и стопански дейности; Специални и контролни дейности; ОП „Общински гори и озеленяване“ и ОП „Рибарски пристанища“.

Андрей Николов е назначен на мястото на д-р инж. Румен Кисьов, който беше заместник кмет в първия мандат на кмета Тихомир Янакиев. Той предаде щафетата с идеята да се даде път на по-младите специалисти.

Андрей Николов е сред дейните общински съветници в местния парламент в Созопол. Той беше избран за втори мандат от листата на „БСП за България“. Сега неговото място в местния парламент заема Деница Георгиева.

Той беше и кандидат за народен представител и събра най-много преференции по време на парламентарните избори през 2022г.

Андрей Николов е роден през 1991 година. Завършил е частната английска гимназия „Британика“, а след това и висше образование по специалността „Бизнес администрация“ в Бургаския свободен университет. В момента завършва мигистратурата си по специалността „Държавна и местна администрация“.

Женен е, с две дъщери, които възпитава в духа на традиционните български ценности. Когато има свободно време, го посвещава на риболов.

За времето, в което се включи в политическия живот на Созопол, той се утвърди като едно от най-ярките и разпознаваеми имена в местната политика и доказа, че оправдава доверието на съгражданите си. Неговата цел е да разрешава проблемите им.

Андрей е син на бившия кмет Златко Николов, управлявал общината два мандата в най-трудния период от прехода – от 1994 до 2003 година. Местните го помнят като добър стопанин на общината и с това, че предаде Созопол на следващия кмет Веска Караманова в стабилно финансово състояние.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви