Марго Роби и филмът „Барби“ се превърнаха в хит това лято. Чаровната актриса поема главната роля като „Стереотипната Барби“, първата създавана някога Барби, и носи набор от страхотни тоалети във филма, включително ретро бански костюм от 50-те години, оставяйки феновете да се питат как актрисата влезе във форма за филма.

За предишните си роли звездата е известна с това, че се наслаждава на добре балансирана диета, която включва протеини, фибри и здравословни мазнини.

Ето всичко, което знаем, че 33-годишната Роби обича да хапва, както и какво мислят експертите по хранене за нейния избор.

Тя яде ферментирали храни

Професионалистка по грижа за кожата Жасмина Вико работи с Роби и други от актьорския състав на „Барби“, за да поддържа страхотната им кожа и здраве. В интервю за Harper’s BAZAAR тя казва: „Марго също яде ферментирали храни като кисело зеле, кимчи и кефир, всякакви кисели храни.“

Какво казва експертът: Според диетологът Рания Батайне, ползите за здравето от ферментиралите храни варират от:

  • Подобрено храносмилане: Ферментиралите храни съдържат пробиотици, които са живи полезни бактерии, които поддържат здрав чревен микробиом. Тези пробиотици могат да помогнат за подобряване на храносмилането и усвояването на хранителни вещества, като потенциално намаляват симптомите на лошо храносмилане, подуване на корема и запек.
  • Подсилена имунна система: Значителна част от имунната система се намира в червата и консумацията на ферментирали храни може да помогне за балансиране на чревната микробиота. Разнообразният и балансиран микробиом е свързан с по-силен имунен отговор и намален риск от инфекции.
  • Подобрено усвояване на хранителни вещества: Ферментацията може да разгради сложните хранителни вещества, което ги прави по-лесни за усвояване от тялото. Например, ферментацията може да увеличи наличието на определени витамини и минерали, като витамини от група В, фолиева киселина и някои антиоксиданти.

Тя яде горски плодове

Друга храна, която Роби ядеше постоянно, бяха горските плодове“, според Вико.

Какво казва експертът: Батайне обяснява: „Плодовете осигуряват калий, магнезий, витамини C и K и фибри. Те също са богати на антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазване на кожата от увреждане, причинено от UV лъчи и замърсяване. Антиоксидантите в плодовете имат анти- -възпалителни ефекти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото и да намалят риска от хронични заболявания, свързани с възпаление.“

Тя пие органичен чай от бял трън

Вико също така разкри, че Роби и другите актьори, които са участвали в „Барби“, са пили органичен чай от бял трън заради многото му ползи за здравето.

Какво казва експертът: Органичният чай от бял трън може да предложи няколко потенциални ползи за здравето. Въпреки това е важно да се отбележи, че научните изследвания върху чая от бял трън все още са ограничени и са необходими повече изследвания, за да се потвърдят ефектите му убедително. Ето ги някои от потенциалните ползи за здравето, свързани с органичния чай от бял трън:

  • Поддръжка на черния дроб : Белият трън е най-известен с потенциала си да поддържа здравето на черния дроб. Смята се, че активното съединение в белия трън, силимарин, има хепатопротективни свойства, като помага за защита на чернодробните клетки от увреждане, причинено от токсини и насърчава регенерацията на черния дроб. Редовната консумация на чай от бял трън може да помогне за поддържане на здрава функция на черния дроб.
  • Антиоксидантни свойства: Белият трън съдържа мощни антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата с оксидативния стрес в тялото. Антиоксидантите предпазват клетките от увреждане, причинено от свободните радикали, като потенциално намаляват риска от хронични заболявания и поддържат цялостното здраве.
  • Противовъзпалителни ефекти: Силимаринът в белия трън може да има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото и облекчаване на определени възпалителни състояния.
  • Подкрепа на храносмилането: Органичният чай от бял трън може да подпомогне храносмилането, като поддържа ролята на черния дроб в детоксикацията и разграждането на отпадъчните продукти. Здравият черен дроб допринася за по-добро храносмилане и усвояване на хранителните вещества.

Тя хапва често тост с авокадо със сирене халуми на скара и бекон в австралийски стил

В скорошно интервю за Vogue австралийската звезда сподели, че често се наслаждава на тост с авокадо, сирене Халуми на скара и бекон в австралийски стил за закуска.

Какво казва експертът: Диетологът по спортни постижения Дестини Мууди казва: „За непосветените беконът в австралийски стил много наподобява това, което ние, американците, бихме нарекли канадски бекон. Докато американският бекон се прави от свински корем, австралийският беконът се изрязва от по-слабата част на прасето, което означава, че съдържа по-малко наситени мазнини, вид мазнина, която не е добра за вашето сърце. Авокадото също съдържа мононенаситени мазнини, за които е доказано, че намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. нека просто кажем, че Марго вероятно няма нужда да проверява сърцето си скоро.“

Чака на опашка за Удон Карбонара

Докато си почива след снимки от „Барби“, Роби се отправя към Япония и чака на опашка повече от три часа, за да опита Удон Карбонара, което било „най-великото нещо, което някога ѝ се е случвало“, според Vogue.

Какво казва експертът: „Япония несъмнено е известна с едни от най-добрите ястия в света, така че не обвинявам Марго за чакането“, заявява Мууди. Но от хранителна гледна точка това не е нещо, което бихте искали да ядете всеки ден. „Не мога да кажа, че одобрявам твърде много „парче“ масло, което не е най-здравословното нещо на света. Най-лошото обаче е парчето бекон темпура. Вече знаем, че беконът е с високо съдържание на мазнини ; темпура обаче е кодова дума за „пържено“. Така че дълбокото пържене на нещо, което вече е с високо съдържание на мазнини, въпреки че съм сигурен, че е доста вкусно, не е нещо, което бих препоръчал да си позволявате редовно.“

Тя обича домашно приготвени ястия

Въпреки че Роби обича добра домашно приготвена храна, тя не е от хората, които са добри в кухнята. Тя казва на Vogue : „В нашата група от семейни приятели в Ел Ей и Лондон всички момчета готвят, обичат да готвят и са наистина добри в това“, казва тя. „И нито едно от момичетата не готви, а ние обичаме да пием и наистина сме добри в това.“ Роби сподели, че готвенето е стресиращо и лесно се разсейва. „Всичко гори в кухнята. Дори не се шегувам.“

Какво казва експертът: Домашното приготвяне на храната е страхотно умение, което трябва да притежавате, за да поддържате здравословен начин на живот. Що се отнася обаче до Марго, тя може просто да иска да готви в къщата за игра на Барби за нейна безопасност.

Тя обича сладолед

Роби често се наслаждава на фунийки със сладолед Salt & Straw с морска сол и карамел, според Vogue.

Какво казва експертът: Барби заслужава да се почерпи със студено лакомство от време на време. Едно прегрешение няма да погуби целия ви напредък, нито ще ви накара да наддадете на тегло, ако вече сте слаби. Животът е кратък… наслаждавайте се на любимия си сладолед от време на време!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви