Експерти посочиха трите най-полезни плода, които трябва да се консумират през зимния период за подобряване на имунитета.

На първо място е нарът. Той съдържа голямо количество витамин С. Той предпазва от настинки и инфекции. Този витамин е полезен и за укрепване на кръвоносните съдове. Зърната на нара съдържат и никотинова киселина, която намалява напрежението в очите и предпазва от преумора.

Следващата по ред е райската ябълка. Този плод е естествен антидепресант, който ще ви помогне да се освободите от натрупаното напрежение и да погледнете на света с позитивизъм. Освен това райските ябълки съдържат голямо количество йод. Те имат положителен ефект върху централната нервна система и щитовидната жлеза.

На последното трето място – мандарините. Този плод има положителен ефект върху процеса на изгаряне на мазнините в човешкия организъм. Корите на мандарините помагат в процеса на храносмилане и стимулират апетита. Препоръчва се те да се консумират под формата на отвара: залейте корите с вряла вода и ги дръжте на огъня за около пет минути, след което ги охладете и прецедете. Отварата е готова за употреба.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви