Близо до края на всяка година Pantone разкрива своя избор за „Цвят на годината“, предназначен да предскаже кой нюанс ще бъде неизбежен, но и да капсулира общото настроение или тема на следващата година. 2023 беше изцяло подвластна на маджентата, през 2022 властваше светлолилавият оттенък, а 2021 имаше цели два цвята – тъмносиво и отразяващо жълто.

В началото на декември Pantone пусна своя цвят за 2024 година и той изненадващо е един от най-удобните за носене досега. След проучване на дефилетата на тазгодишните Седмици на модата, тенденциите в интериорния дизайн, събитията на червения килим и дори анализирането на човешкия мозък, екипът на Pantone стигна до заключението, че прасковеното ще определя тенденциите в следващите 12 месеца.

„Избрахме цвят, излъчващ топлина и модерна елегантност. Нюанс, който резонира със състрадание, предлага тактилна прегръдка и без усилие свързва младостта с вечното“, казва Леатрис Айсман, изпълнителен директор на Pantone.

Тя допълва, че през последните години човечеството е преживяло доста турбуленции в живота си, като именно затова с екипа ѝ са почувствали необходимостта да изберат цвят, който ще предложи на всеки малко повече грижа. За щастие, топлата и приятна палитра е много лесна за включване в ежедневния ви гардероб, рутина за красота, и дори в домашния декор, когато имате спешна нужда от незабавен комфорт.

Нюансите на прасковеното винаги са били основни в гримирането, като това е най-използваният цвят при ружа. Множество марки имат изключително голямо разнообразие от прасковени тонове, с които да ви помогнат да се включите в тенденциите за красота през следващата година.

Устните също не са за подценяване, когато говорим за внедряване на прасковения цвят в рутината си. Червила, гланцове, моливи и балсами са също толкова лесни за носене, колкото и красиви.

Разбира се, няма лимит, когато става въпрос за носенето на прасковени тонове. Нокти, сенки за очи, хайлайтъри – всичко, за което се сетите може да бъде в тази палитра, стига това да ви харесва и да се вписва в личния ви стил. Да не споменаваме, че също така прасковите създават невероятен аромат при парфюмите, кремовете за тяло, измиващите продукти за лице и дори шампоаните.

„Смятаме, че прасковата е значително носталгичен цвят. По-специално, женски цвят. И все пак той може да бъде адаптиран и включен в мъжката красота и моден стил. Мисля, че точно това говори за модерността и гъвкавостта на цвета“, казва още Айсман пред CNN.

Що се отнася до модата, от Pantone предлагат да включите прасковените нюанси в гардероба си чрез дълги тренчове, дънки с широки крачоли или пък пухени якета.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви