„Рилски спортист“ нанесе първа загуба на „Черноморец“ в Sesame Национална баскетболна лига през този сезон. В невероятна драма в „Арена Самоков“ тимът на Любомир Киров надви своя съперник с 69:67, макар да пропиля колосалната преднина от 22 точки и до последната секунда победителят да не бе ясен.

Дебют за домакините направиха новите попълнения Алън Арнет и Джон Флорвиъс, докато съперникът отново бе без Тони Троча, а под осем минути заради травма, получена в мача, записа друг от чужденците – Ладериън Грифин.

„Този мач както го загубихме, така можеше и да го спечелим. Топката просто се удари встрани на ринга, ако влезеше – ставахме герои. Но аз предпочитам този мач да го загубим, защото играчите трябва да разберат едно – те първата част не бяха готови да играят мач срещу Рилски спортист и затова се получи тази разлика.

Второто, за което много ме боли е, че ние губим мача с трагичен, даже катастрофален процент от наказателната линия. Не може да стреляме 63%. Да вкараме 3 или 4 фала повече – мачът беше нас, но се вкарваме в някакви драми. Не мога и аз да го обясня.
Видяхте, че второто полувреме показахме страхотен дух, страхотна химия. Ако бяха играли така през цялото време, днес спокойно щяхме да си тръгнем с победа с 12-13 точки.

Трябваше ни още едно тяло накрая. Ладериън Грифин получи контузия в адуктора и затова не успях да го използвам през второто полувреме. Той ни е най-добрият защитник и загубихме такъв играч в много важен момент,“ коментира треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов.

Христо Захариев отбеляза 23 точки, по 11 имат Шон Смит (11 борби) и Травис Макконико (7 борби).

След този двубой „Рилски спортист“ е с баланс 8-5 и му предстои гостуване на „Шумен“. Въпреки поражението, „Черноморец“ остава лидер с 12-1 и ще завърши годината с мач у дома срещу „Спартак“. Двубоят е на 29 декември от 19:00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви