След много оспорвани надпревари в квалификациите и тежка програма „Черноморец“ стана единственият от Бургас клуб по водна топка, класирал отбори в три възрасти за група ЕЛИТ на държавните първенства на БФВТ.

За шампионските титли през 2004 г. ще играят U15, U17 и мъже.

След пети кръг в квалификациите при мъже всички отбори бяха с изравнени шансове за влизане в елитната група. „Черноморец“ имаше зад гърба си четири победи и последният мач беше решаващ.

Бургаският тим стартира с успех над „Ботев 2000“ Враца с 18:14.

Във втори кръг срещу „Комодор“ отстъпи с 12:15. В този мач двама от титулярите – Георги Митев и Калин Узунов бяха отстрани с червени картони и съответно получиха наказание за две срещи.

В следващия трети кръг без двамата наказани и юношите, които играят в първенството на U18, „Черноморец“ победи „Славия“ с 12:9, но след това загуби с 11:14 от „Ботев 2000“.

В последния решаващ шести кръг момчетата на треньора Петър Йонов се наложиха за втори път над „Славия“ с 9:12 и с тази четвърта победа в квалификациите се класираха за група ЕЛИТ.

За медалите в първенството при мъже освен „Черноморец“ ще играят ЦСКА и четири варненски клуба „Комодор“, „Черно море“, „КПС Варна“ и „Аква Спорт“.

При 17-годишните „Черноморец“ победи в квалификациите бургаския „Нептун“ с 13:1, „Ботев 2000“ с 19:3 и варненските „Тича“ и „КПС Варна“ съответно с 19:7 и 14:10. В Елит ще играят „Черноморец“, „Арена“ „КПС Варна“, ЦСКА. Останалите два отбора ще бъдат определени след последния квалификационен турнир, който е през януари.

За елитната група при 15-годишните освен „Черноморец“, с треньор Антон Панговски, се класираха и бургаските „Нептун“ и „Арена“, „Ботев 2000“ „КПС Варна“ и „Комодор“.

Срещите от гр. ЕЛИТ в трите възрасти ще се играят във формат всеки срещу всеки на разменено гостуване. Това максимално затруднява СКВТ „Черноморец“ във финансов и човешки ресурс.

Известно е, че водната топка в България не е професионален, а аматьорски спорт. За „Черноморец“ играят студенти и ученици. Затова и трудно ще се реализира участието на отборите със състезатели, които освен на клубно ниво играят и на национално, и трупат отсъствия в учебния процес.

Едно е сигурно, за пореден път „Черноморец“ няма да се предаде или откаже и ще продължи традицията да е водещият клуб в Бургас. Очакваме силно представяне при девойки и жени, които започват надпреварите през януари.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви