Преди месец стана ясно, че Дензъл Уошингтън ще влезе в ролята на картегенския войн Ханибал в исторически филм за Netflix.

И това не се е харесало на всички. Но не защото хората не смятат, че Уошингтън може да се справи с подобна роля, а по съвсем различни причини.

В Тунис, откъдето произхожда Ханибал, не са съгласни с избора на актьора заради расовата му принадлежност. Тунизийското издание La Presse твърди, че Ханибал да бъде представен като чернокож африканец би било историческа грешка.

Въпросът е бил отнесен дори до парламента, където депутатът Ясин Мами е отбелязал, че Ханибал е роден през 247 г. пр.Хр. в Картаген, което в днешно време е тунизийската столица Тунис. Също така, че е бил от западноазиатски семитски произход, пише Metro.co.uk.

Министърът на културата на Тунис обаче не е напълно съгласна с нападките към филма с Дензъл Уошингтън. Според нея, това е фикция и Netflix имат правото да променят каквото пожелаят.

Този случай пък ни напомня на критиките, които бяха отправени към Гал Гадот, когато бе обявено, че тя ще влезе в ролята на Клеопатра.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви