Чантата на боговете
Чантата на боговете

Как древни цивилизации от цял свят са използвали един и същ мотив в своите паметници и произведения на изкуството? Става дума за мистериозният символ – Чантата на боговете.

Безброй открития по света ни карат да се съмняваме в произхода на човечеството, древните култури и историята като цяло. Бавно, парче по парче, ние сглобяваме части от огромен пъзел, който ни насочва в правилната посока. И търсим отговори на въпроси, на които традиционните учени не могат да отговорят напълно.

Как да си обясним безбройните прилики между цивилизациите, населявали Земята преди хиляди години? При условие, че са били разделени от десетки хиляди километри? Защо почти всички древни култури на Земята са решили да построят пирамиди? И защо толкова много пирамиди са странно подобни една на друга?

Сякаш почти всички древни цивилизации са следвали един и същи план. Сякаш древните култури са били някак взаимосвързани.

Една от най-интересните и изненадващи мистерии може да бъде проследена до древна Месопотамия, обикновено наричана „Люлката на цивилизацията“. Там един мистериозен мотив кара много автори да се съмняват в историята, която ни учат.

Древните шумери са изобразявали Анунаките с особено любопитни предмети.

Два от най-интересните, открити в древните шумерски божества, са „ръчният часовник“ и „Чантата на Боговете“.

Любопитно е, че ако пропътуваме хиляди километри по земното кълбо от Месопотамия до Америка ще открием, че древните маи, ацтеките и други древни цивилизации са използвали същия мотив – „Чантата на Боговете“, когато са изобразявали своите божества.

Защо древните цивилизации на Америка, Египет и Древна Месопотамия са изобразявали своите божества с мистериозен предмет в ръка, подобен на чанта? Възможно ли е едни и същи Богове да са посещавали всички древни култури на Америка, Египет и Месопотамия?

Интересното е, че древните Анунаки почти винаги са изобразявани с хуманоидна форма, въпреки, че много от характеристиките показват ясни разлики между Анунаките и хората. Например, чертите на лицето на древните Богове Анунаки винаги са били добре скрити благодарение на големите бради.

Това повдига очевидния въпрос: защо? Защо древните култури, на хиляди километри една от друга, изобразяват своите божества по почти същия начин? Освен това как е възможно древните шумери да са изобразявали своите Богове с мистериозна „чанта“ и хората от другия край на света да са правили същото?

В археологическия обект Ла Вента, създаден от любопитната цивилизация на Олмеките, откриваме каменна стела, изобразяваща древния мезоамерикански бог

Кетцалкоатъл, който държи в ръката си същата „чанта“, която виждаме в древните шумерски изображения.

Но това не е единственото място в Мексико, където е открито любопитно изображение. Ако отидем в град Толан (Тула), важен регионален център, достигнал зенита си като столица на империята на толтеките, ще открием масивните статуи на Атлантите. Ако се вгледаме внимателно, отново ще забележим присъствието на мистериозната „Чанта на Боговете“.

В археологическия комплекс Гьобекли тепе, разположен на отдалечен хълм в Южна Турция, се вижда същата картина. Отново „Чантата на Боговете“ е изобразена върху най-известния мегалит там – Камъкът на лешояда.

В Гьобекли тепе е един от най-древните, ако не и най-древният, мегалитен храм на нашата планета. Там се издигат преплетени масивни каменни стълбове, подредени в пръстен, и ни разказват хилядолетна история, когато различни цивилизации са управлявали планетата.

Мистериозният храм, състоящ се от три огромни каменни кръга, е бил умишлено заровен в далечното минало по неизвестна причина. След 13 години разкопки археолозите, които изследват древния обект, не успяват да намерят нито едно каменно сечиво.

Никой не може да разбере как древното човечество, смятано за неспособно на подобни дейности, е успяло да построи някои от най-големите каменни конструкции на планетата.

Какво може да се каже за еднаквите детайли разпръснати по целия свят? Дали присъствието на мистериозната „Чанта на Боговете“ показва, че всички тези култури са били свързани? Защо всички са изобразявали своите Богове с мистериозна „чанта“? Какво е имало в нея?

И най-важното, как изобщо е възможно „чантата“ да присъства в различни цивилизации по света, които според конвенционалните учени никога не са били свързани? Дали древните Анунаки, изобразени от древните шумери, и Боговете, посетили древните маи, ацтеки, толтеки и олмеки, всъщност са едни и същи?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви