Три момчета от Бургас / две от които на 13, а третото на 14 години/ са установени от служители на Първо Районно управление – Бургас, като извършители на противообществена проява, свързана с хвърлянето на камъни по автобус от градския транспорт, превозващ пътници по линия Б 11.

Опасният инцидент е осъществен около 17.30 ч. на 13.12.т.г., когато автобуса, движещ се от к-с „Изгрев“ в посока к-с „Меден Рудник“, навлиза в скоростния ръкав, разположен в района на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Иван Богоров“.

Челно пред автобуса се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло.

Същото било придружавано от още две момченца, които след деянието си, избягали.

Единствено огромния професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобус.

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус на „Бургасбус“, който ги отвозил по очаквания маршрут.

До откарване на автобуса, понесъл материални щети от детското нападение, в участъка се получило известно закъснение, потърпевши от което били множество бургазлии – клиенти на общинската фирма – превозвач.

По данни на ръководството на фирма „Бургас бус“ стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв. / само предното ветроупорно стъкло струва 7 300 лв., а 1 300 лв. е себестойността на дясното странично стъкло/.

Трудът за отремонтиране на щетата, както и времето за престой на ремонтиращия се автобус, също са в обществен ущърб.

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви