Корабът
Корабът "Руен" е кр ай бреговете на Сомалия

Българският кораб, плаващ под малтийски флаг кораб, е бил взет на абордаж днес в Арабско море край бреговете на остров Сокотра в Йемен. Това съобщи британската компания за морска сигурност „Амбри“(Ambrey), предаде Ройтерс.

По информация на marintime.bg на борда на кораба „Руен“ има 8 български моряци, 9 от Мианмар и 1 от Ангола.

Риболовен кораб, плаващ под ирански флаг в района, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди инцидента в близост до мястото, където корабът за насипни товари изглежда е излязъл извън курса си, съобщи „Амбри“. „Риболовният кораб, плаващ под ирански флаг, преди това е бил е бил в офшорната зона на Сомалия“, добави британската компания.

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати съобщение, в което се казва, че е получила доклад за сигнал за бедствие от плавателен съд, на който са се качили неизвестни лица източно от Босасо, Сомалия. Вероятно става дума за пиратско нападение. Картата на UKMTO локализира инцидента близо до йеменския остров Сокотра.

По-рано UKMTO и „Амбри“ бяха изпратили кратки информации, в които се казва, че разследват съобщения за инцидент, включващ кораб, плаващ във водите край Йемен.

От БМФ обявиха, че приоритет на компанията е гарантирането на сигурността на екипажа, за което продължават да работят координирано с компетентните международни органи. Компанията ще дава за медиите само писмена информация, се казва още в изявлението

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви