Бъдещият лекар Патрисия Илиева получи приза „Студент на годината“ на Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Второто издание на конкурса се проведе под патронажа на ректора на висшето училище проф. д-р Христо Бозов.

Патрисия Илиева е пети курс в специалност „Медицина“ и има отличен успех през учебната 2022/23 г. Била е стажант в две отделения на УМБАЛ-Бургас, а в момента съчетава ученето с позицията „здравен асистент“ в отделението по Анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Сърце и мозък“.

Победителката е от Русе и е избрала да учи в Бургас. Тя беше отличена и от Сдружението на младите лекари на Бургас в знак на подкрепа и уважение към неуморния й труд.

Победителката и всички останали отличени студенти бяха поздравени лично и от кмета на Община Бургас Димитър Николов, който многократно показва лично отношение към развитието на висшите училища в града.

Петчленното жури удостои за подгласници на бъдещата д-р Илиева още две дами – Елена Янакиева, която се представя отлично в специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и Денислава Дерменджиева от специалност „Медицинска сестра“.

Студентите София Стамболиева от Медицински колеж, Борислава Славова от Факултета по технически науки и Деница Петрова от Факултета по природни науки получиха грамота „Студент на годината“ на съответното звено.

Гости на церемонията бяха още представители на Общински съвет – Бургас, преподаватели, студенти и приятели на университета и студентите.

Снимки: Веселина Райчева

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви