Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават, че през следващите две денонощия /15 и 16 декември/ се очакват обилни количества валежи.

Най-значителни ще са в Югоизточна България, където от обяд на 15-ти /петък/ до обяд на 16 декември /събота/ се очакват сумарни количества от 20 до 50 мм.

В петък през деня южно от страната бавно ще преминава циклон, който ще създаде валежна обстановка. Вятърът от североизток ще се усилва.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а през нощта ще се увеличи до 3-4 бала. Температурата на морската вода ще бъде между 8° и 11°.

През нощта срещу събота валежите ще продължат, като на все повече места ще преминават в сняг.

В планинските райони ще се образува снежна покривка. Вятърът ще е силен от север-североизток и с него бързо ще нахлува студен въздух, а температурите ще са около и малко по-ниски от нула градуса. Възможно е по пътищата да се образува заледяване!

В неделя в Югоизточна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне до умерен и постепенно ще се обърне от северозапад и запад.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви