Байдън ще се разследва за импийчмънт
Байдън ще се разследва за импийчмънт

Контролираната от републиканците комисия по вътрешния правилник одобри резолюция, разрешаваща по-нататъшни разследвания за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън. Това показват резултатите от гласуването, предаде РИА.

Комисията подкрепи инициативата с девет гласа срещу четири. Резолюцията нарежда на комисиите по бюджет, надзор и правосъдие да продължат разследването на Байдън и членовете на семейството му, за да определят дали има достатъчно основания за импийчмънт на държавния глава.

„След като разследването за импийчмънт бъде формализирано, трите комисии, които разследват въпроса, ще имат по-големи правомощия за налагане на призоваване в съда, необходимо за разкриване на всички факти“, каза лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скализ.

Разследване в Камарата на представителите срещу американския президент започна по решение на бившия председател Кевин Маккарти, който скоро беше отстранен от поста. Маккарти стартира процедурата, заобикаляйки гласуването, което на този етап не е необходимо.

Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите на САЩ разследва предполагаемото участие на американския лидер в бизнес сделките на негови роднини, за които се твърди, че са злоупотребявали с правителствената му позиция за печалба по целия свят.

Призовката за сина на президента, Хънтър Байдън, беше издадена от конгресмена републиканец и председател на Комитета за надзор Джеймс Комър.

Законодателите на САЩ имат право да призовават свидетели на изслушвания в Конгреса, неявяването при такава призовка може да доведе до правни последици и да се счита за неуважение към властта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви