Борисов: Спокойно, тук съм
Борисов: Спокойно, тук съм

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично ръководството на структурите на партията в София, съобщиха от формацията на официалната си страница във Фейсбук. На среща днес с районните координатори, общинските съветници и народните представители от София беше представен новият екип на ГЕРБ – София. Промените засягат 80% от ръководството на партията в столицата, посочиха още от ГЕРБ в съобщение, публикувано във фейсбук страницата им и разпратено до медиите.

В новия екип на София Бойко Борисов залага приоритетно на представители на Младежи ГЕРБ, като им поверява ръководството на районните структури в столичния град. Освен като районни ръководители, младежите ще се включват в работата на местните структури и като организационни секретари и като членове на районните ръководства, обясниха от партията. Кметът на столичния район „Нови Искър“ през последните три мандата Даниела Райчева ще подпомага Бойко Борисов в работата му по отношение на организационните и структурните въпроси за всички 24 района в София.

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че залага на хъса и енергията на младите хора в партията. Той изтъкна, че партията продължава да е успешна и силна, защото през годините е доказала, че залага на комбинацията от мъдростта и дръзновението да реализират своите идеи за развитието на страната и партията.

Кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ-СДС, Антон Хекимян не стигна до балотажа и остана трети по резултат. За него своя глас дадоха 66 792 избиратели, според резултатите на Централната избирателна комисия (ЦИК). От 12 районни кметове партията загуби 9, като спечели само три района – „Банкя“, „Надежда“ и „Панчарево“. ГЕРБ-СДС се представлява от 14 съветници в Столичния общински съвет.

„Тези избори са наказание за цялата политическа класа“, каза след вота лидерът на ГЕРБ и определи резултатите на партията си като отлични на фона на останалите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви