Странджа

Бум в търсенето на къщи за гости в Странджа за предстоящите празници отбелязват местните собственици. За коледните и новогодишните празници хората са направили резервации още в края лятото. В същото време най-големият курортен комплекс по нашето Черноморие отчита слаб интерес.

„Интересът тази година е много по-голям отколкото предни години относно къщите за гости. Нашата къща разполага с четири отделни стаи за общо 10 души. Къщата разполага с обща кухня, банкетна зала, всякакъв вид отопление, барбекю, пещ за агне. Преди две седмици ми се обади едно момче и ми каза „давам тройно“ само и само да я наема тази къща“, каза Добромир Кръстев – собственик на къща за гости пред bTV.

Странджа е любимо място за отдих не само на хората от бургаска област, от вътрешността на страната, но и от чужбина. Освен спокойствието и красивата природа цената за празничния пакет също е водеща – тридневният пакет е между 1500 лева и 4000 лева. Ако резервация се направи месеци по-рано, може да има отстъпка.

Най-често резервациите се правят от семейства с деца. В повечето къщи за гости се допускат и домашни любимци до 5 килограма.

Желаещите да почиват в странджанското село са повече, отколкото са местата, които се предлагат.

За разлика от запълнения капацитет на къщите в Странджа, по Южното Черноморие за празниците ще работят само единични хотели.

„Ние по принцип си работим, но резервациите не са в изобилие както през летния сезон по разбираеми причини. Туристите няма какво много да правят в Слънчев бряг от гледна точка, че ние нямаме както например в Златни пясъци минерални извори, повече закрити басейни. Предимно българи идват, които искат да избягат от големия град. Нашите пакети са много примамливи. Все пак за празнична вечеря 100-120 лева на човек е нищо. Спрямо предложенията, които вървят на другите места“, обясни хотелиерът Румен Мончев.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2023/12/09/bum-v-kyshtite-za-gosti-v-strandja-plashtat-za-tri-dni-do-4000-lv.591781

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви