Емил Йотовски
Емил Йотовски

– Слушам? Какво се случва в страната, че да го покажем на нашите зрители?

– Закриват детска болница в…

– Стига, де! Ние не сме детска телевизия, а новинарска! Друго?

– Ама децата вече няма да могат…

– Момент! Така няма да се разберем! Ако искате да работите като репортери е крайно време да започнете да мислите с главите си и да отделяте важните от маловажните събития. Фокусирайте се към нещо важно. Да кажем – Бременността на хипопотама в зоологическата градина.

– Но той е мъжки?

– Още по-добре. За пръв път в света ще покажем на широката публика бременен мъжки хипопотам. Хипопотам гей, който е забременял от своя любим човек… тоест хипопотам. Хем зоо, хем еко, хем толерантен репортаж.

– Но той е сам?! Няма как да забременее, защото няма друг хипопотам.

– Великолепно. Значи е забременял с партеногенезис или с помощта на Бог. Ето, вкарахме и теологична тема. Можем да повторим репортажа в неделя сутрин след материала за неделната служба. Нея и без това никой не я гледа.

– Но партеногенезисът е само при женски индивиди.

– Я по-спокойно. Деветдесет процента от аудиторията ни не може да повтори правилно думата… как беше, че ми избяга?

– Партеногенезис

– Да… Същата. Нашата работа е да съобщаваме. Когато има курулация съобщаваме за наличието на курулация. Дерогация – дерогация, Партеногенезис – партеногенезис! Какво неясно има?

– А детската болница?

– Тази, която вече я няма ли?

– Да.

– Какво за нея?

– Няма ли да правим репортаж за нея?

– Има ли детска болница?

– Не!

– Значи, щом няма болница няма как да има и репортаж. Ма, учете я тази журналистика, бе!

– Но, г-н редактор, и бременен мъжки хипопотам няма.

– Може и да няма сега, но с този репортаж изпреварваме събитията. Днес може и да няма бременни мъжки хипопотами, но утре със сигурност ще има. Науката работи по тези важни въпроси. Освен това в болниците децата само кашлят, повръщат и все лоши неща. А в зоологическата градина ходят за да се радват и да опознават света. А и какво по-хубаво за опознаване от един съвременен, толерантен и съобразен свят, в който гордо крачат бременни мъжки хипопотами, за които първи ние сме съобщили на света? А? Какво по-хубаво?

Емил Йотовски

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви