Американската попзвезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, е личност на годината за 2023 г. на списание „Тайм“.

„Голяма част от това, което Тейлър Суифт е постигнала през 2023 г., е неизмеримо (…) Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегнати и рутинно подценявани“, заяви главният редактор на списанието Сам Джейкъбс.

Постиженията на Суифт като артист – в културно, критическо и търговско отношение – са толкова многобройни, че изброяването им изглежда почти ненужно, пише „Тайм“.

„Като поп звезда тя е в рядка компания, редом с Елвис Пресли, Майкъл Джексън и Мадона; като автор на песни е сравнявана с Боб Дилън, Пол Маккартни и Джони Мичъл. Като бизнес дама е изградила империя, чиято стойност според някои оценки надхвърля 1 милиард долара. И като знаменитост – която поради факта, че е жена, е внимателно наблюдавана за всичко – от това с кого се среща до какво се облича – тя отдавна се радва на постоянно внимание и знае как да го използва.“

Суифт имаше активна година с началото на турнето Eras, което доведе нейното 3,5-часово шоу до 66 концерта в 23 града в Северна Америка, Аржентина и Бразилия. Когато стачката в Холивуд спря промотирането на хитови филми, тя сключи сделка със синдиката и след това заобиколи продуцентските студия, за да пусне филма си с дистрибутора AMC. Нейният филм Eras Tour направи повече от 200 милиона долара в световен мащаб.

Тейлър Суифт успя да победи осем други финалисти, които бяха обявени по-рано тази седмица, включително крал Чарлз III и Барби.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви