Републиканците: Без помощ за Украйна и Израел
Републиканците: Без помощ за Украйна и Израел

Законопроектът за спешно предоставяне на милиарди долари нова помощ за сигурността на Украйна и Израел беше блокиран в Сената на САЩ в сряда, тъй като републиканците настояха за по-строги мерки за контрол на имиграцията на границата на САЩ с Мексико, предаде Ройтерс.

49 гласуваха „за“ срещу 51 „против“ при нужните 60 за одобряване на мярката на стойност 110,5 милиарда долара в 100-членния Сенат.

Гласуването беше по партийна линия, като всеки републиканец в Сената гласува против заедно със сенатор Бърни Сандърс, независим, който обикновено гласува с демократите, но изрази опасения относно финансирането на „текущата нехуманна военна стратегия“ на Израел срещу палестинците.

Законопроектът предвижда около 50 милиарда долара нова помощ за сигурността на Украйна, както и 14 милиарда за правителството в Израел, който се сражава с палестинското ислямистко движение „Хамас“ в ивицата Газа.

Ако бъде одобрен в Сената, законопроектът ще трябва да получи одобрението и на Камарата на представителите, която е под контрола на републиканците.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви