В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация Бургас се организира благотворителна инициатива „Елха на доброто“, която се утвърди през годините като много добра традиция на доброта и грижа към децата в риск и техните семейства.

Патрон на дарителската кампания е Пламен Янев – областен управител и председател на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Тази година целево ще бъдат подпомогнати над 100 деца, настанени в приемни семейства и деца в риск от общините в Бургаска област, с които работи регионалният координатор на Надежда и домове за децата през годината.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да направят това в периода от 07 до 22 декември, като оставят даренията си около празнично украсената елха в сградата на Областна администрация Бургас на ул. „Цар Петър“ №1 всеки работен ден.

Организаторите се обръщат с молба към дарителите пакетите да съдържат информация от кого е дарението, за съдържанието, дали е предназначено за момче или момиче, ако са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предназначени сложените в пакета предмети или продукти.

Разпределението и раздаването на благотворителните пакети до нуждаещите се деца и техните семейства ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм чрез социалните услуги и институции в областта.

Предварително благодарим на хората с добри и щедри сърца, които ще се включат в благотворителната инициатива и ще зарадват десетки деца от социално слаби семействата. Нека и тази година доставим радост и изпълним коледното чудо за тези семейства .

Благотворителната кампания, която се организира от Областния координационен механизъм по деинституциаонализация на деца се провежда за седма поредна година в Бургаска област.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви