Кметът Димитър Николов връчи отличията на общо 270 бургаски ученици, които постигнаха през изминалата година високи постижения в образованието, науката и изкуствата.

По традиция вълнуващата пета тържествена церемония по връчване на наградите на Община Бургас – „Ученик на годината“ и „Студент на годината“, се проведе в Атриума на Бургаския свободен университет в присъствието на ученици, преподаватели и родители.

„Вие носите авторитета на Бургас и ни правите горди и щастливи. Продължавайте в същия дух, защото има смисъл в усилията, които всеки ден полагате. Вие сте се трудили повече от вашите връстници, отделяли сте време от игри и почивка, за да успеете. Вашите успехи са празник за нас, за вашите училите и родители. Вашите успехи са празник за Бургас! Благодаря Ви!“, сподели от сцената кметът Димитър Николов, преди да връчи наградите на учениците.

Престижното отличие „Студент на годината“ получи Мария Божинова – Граматикова, която се обучава в Бургаски свободен университет.

Наградата „Ученик на годината“ в категория „Математика и природни науки“ /I-VII и VIII-XII клас/ взеха съответно Диляна Видева от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и Ванеса Калинкова от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

В следващата категория „Хуманитарни науки“ /I-VII и VIII-XII клас/ отличени бяха Анислава Касърова от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и Деница Стефанова от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Алекса Мечкова от ОУ „П. Р. Славейков“ и Дария Маркова от НЕГ „Гьоте“ взеха наградата в категория „Изкуства“ /I-VII и VIII-XII клас/.

На церемонията по връчване на наградите „Студент на годината“ и „Ученик на годината“ на Община Бургас присъстваха още председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, началникът на РУО Бургас Петя Петрова, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, проф. Милен Балтов – ректор на БСУ, доц. Димо Колибаров – директор на НХА Бургас, проф. Теодор Седларски – директор на бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Станимир Баев – председател на постоянна комисия по образование към Общинския съвет, Константин Янков – председател на Синдиката на бургаските учители към КНСБ Бургас, Огнян Маринов – председател на Регионалния синдикат на образованието, директори на бургаски учебни заведения, учители и ученици.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви