В Районно управление – Поморие е получено съобщение за извършена кражба на събрани парични средства в кутия за дарения към манастира „Св. Георги“ в Поморие.

По данни на послушника в храма, в сградата е проникнато, чрез взломяване катинара на входната врата на т.нар. „Аязмо“ и последващо взломяване катинар на кутия за дарения в същото помещение / отнета е парична сума в размер на около 20 лева/.

От проведените незабавни полицейски действия е установен и задържан извършителя на престъплението – това е 34-годишен криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби от църковни храмове и манастири помориец, който към настоящия момент е с прекъсната присъда „лишаване от свобода“ от бургаския затвор за период от един месец.

Помориецът направил пълни самопризнания, като доброволно върнал отнетата парична сума. Задържан е за срок до 24 часа.

В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че помориецът е извършител и на опит за проникване в манастир „Св. Рождество Богородично“, разположен в местността „Аязмото“, осъществен около.

Опитът е останал недовършен, тъй като се задействала СОТ алармата на манастира – въпреки това, игуменката на манастира констатирала повреждане на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, монтирани в района на църковната обител.

Общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лв. Работата по случаите продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви