България заема достойно място на картата на предпочитаните европейски дестинации за винени и кулинарни изживявания. Това заяви министър Зарица Динкова пред организаторите на изложението DiVino.Taste, което се провежда за 12-и път.

Министър Динкова подчерта, че усилията на екипа на Министерството на туризма са насочени към популяризирането на България като предпочитана дестинация за устойчив туризъм в четири сезона, с конкурентен и качествен туристически продукт. За да се случи това реално, трябва да бъдат развити и специализираните форми на туризъм, част от които е и виненият.

“България вече има сериозен опит и се налага като търсена дестинация за винен туризъм. Ние имаме вековни традиции в производството на вина, а през последните години все повече успешни изби се превръщат в предпочитани туристически атракции. Част от тях предлагат и хотелско настаняване, което се цени изключително много от чуждестранните туроператори.”, заяви министър Динкова.

И тази година в изложението се включиха както утвърдени производители, така и дебютанти, които имаха възможността да представят най-добрата си селекция от вина. Сред основните акценти на дискусиите и майсторските класове беше темата за успешното развитие на винения туризъм, който може да подпомогне сериозно развитието на отделните региони.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви