31-годишна е украинката, спряла ползвания от нея лек автомобил “Ягуар” на ивицата на северния бургаски плаж.

Тя е с временна закрила и живее в Слънчев бряг, вече е установена и санкционирана по чл.30 Ал. 3 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие.

В него е написан, че който в нарушение на закона премине или спре превозно средство за престой или за паркиране върху територията на морския плаж или върху подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в границите на зона „А“, зона „Б“ или в урбанизираните територии на населените места след границите на зона „А“, ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, се наказва с глоба от 1000 до 3000 лв. или с имуществена санкция от 3000 до 5000 лв.”.

Припомням, че подобен случай имаше и тази година, когато руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, си позволи да паркира върху пясъчната ивица и дюните на т.нар. “Шофьорски плаж” край Созопол.

Същият спрял с лекия си автомобил “Тойота рав 4”, с бургаска регистрация в нарушение на закона за устройство на черноморското крайбрежие, като сигнал за това е получен днес сутринта в Ру Созопол.

На 15 юли отново на Шофьорския плаж неправомерно спря 34-годишен мъж от Добрич. Като оправдание същият изтъкнал пред полицейските служители, че не намерил място къде да преспи със семейството си и това наложило извършване на нарушението.

Противно на логиката обаче не спрял, като останалите водачи паралелно на асфалтовия път над дюните, а директно върху тях и пясъчната ивица, за което е санкциониран по надлежния ред.

Снимка: Ivan Shishmanov/БУРГАСКИ ШОФЬОРИ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви