Става студено

В неделя с преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще е студен от северозапад и температурите ще се понижават. В най-топлите часове термометрите ще се колебаят между 5-6 градуса в крайния северозапад до почти 20 градуса в югоизтока.

Денят ще е облачен с валежи, които сутринта ще са краткотрайни и предимно в Северозапада, а в хода на денонощието ще продължат с по-голям интензитет към Централна и Източна България.

В неделя следобед продължаващото застудяване ще обърне дъжда в сняг. Това ще се случи в планините с най-интензивен валеж с натрупване в Централна Стара планина. Ще вали още в централния и източния Предбалкан, както и в Лудогорието. С по-малка вероятност ще превали слабо по високите котловини в Западна България.

Процесите ще продължат в понеделник до обяд в Родопите, Странджа, Сакар и като цяло югоизтока с валежи от дъжд и сняг. В същото време от северозапад облаците ще се разкъсват. В Централна и Западна България ще има мъгли призори в котловините, низините и покрай водоемите. Дневните температури ще са между 0 и 5 градуса.

Първата пълна седмица на декември ще е по-студена, с облачно и динамично време. Сравнително по-малко валежи се очакват до сряда. От четвъртък нататък се очертава развитие на циклони в Средиземноморието и валежи от дъжд и сняг.

Ако се запазят текущите прогнози в периода 7-10 декември се очакват по-интензивни снеговалежи с натрупване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви