Колко ще ни плащат ако сме в болнични

В някои случаи съдовият инцидент може да бъде заподозрян навреме, което помага да се избегнат опасни усложнения или дори да се спаси животът. Нека разберем кой симптом определено не бива да остава незабелязан.

Инсултът е опасно заболяване и се диагностицира, когато кръвоснабдяването на която и да е част от мозъка е прекъснато. Ако подозирате, че някой около вас получава инсулт, незабавно се обадете на Бърза помощ. Жертвата може да не е в състояние сама да го направи.

Мозъчните клетки започват да умират, ако доставката на кислород и хранителни вещества през кръвта е ограничена или спряна. Това е исхемичен инсулт, който представлява 85% от всички инсулти.

Има и хеморагичен инсулт, който се получава, когато отслабен кръвоносен съд, захранващ мозъка, се разкъса. Преходните исхемични атаки, известни също като минироке , нарушават кръвоснабдяването на мозъка за някъде от няколко минути до 24 часа.

Опасната патология обаче не винаги възниква изневиделица – понякога инсултът може да бъде предсказан. Една от алармите е пълна или частична краткотрайна загуба на зрението. И този симптом се появява точно сутрин, когато човек тъкмо се е събудил, пише британското издание Express.

Очните инсулти могат да предскажат по-сериозен инсулт в близко бъдеще. Малките кръвоносни съдове се запушват, което води до проблеми със зрението, казват експерти от Harvard Health.

За щастие зрението се връща напълно в 80% от случаите. Малките артерии се справят с този проблем доста бързо. Това състояние обаче пак си остава опасно, тъй като липсата на приток на кръв към тъканите, разположени в предната част на зрителния нерв, може да провокира различни проблеми със зрението. Ако не се консултирате с лекар навреме, можете да останете частично или напълно слепи.

Повечето хора с очен инсулт се оплакват от загуба на зрението на едното око веднага след събуждане. В същото време няма болка или други неприятни усещания. Някои споделят, че сякаш пред очите им се е появило тъмно петно ​​или странна сянка, допълват учени от университета на Пенсилвания.

Ако усетите, че зрението ви се е влошило рязко, не забравяйте да си уговорите среща с лекар. Дори ако след няколко часа всичко се размине. По този начин можете да си помогнете да предотвратите опасна патология.

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви