Депутати ще слушат Василев
Депутати ще слушат Василев

Изслушване на министъра на финансите Асен Василев поиска в декларация председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че от Министерството на финансите е изпратено писмо до всички кметове без изходящ номер, с настояване да се предоставят от кметствата формуляри за финансиране на капиталови разходи. От БДС заявиха, че така ще се създадат условия за злоупотреби.

Корнелия Нинова подчерта: „Не стига, че създадохте този хаос в цяла България, ами сега го хвърляте и в общините. Колко милиони българи обричате да нямат път, да нямат вода, да нямат детска градина, да нямат ток, да нямат транспорт до общинския център?!. Колко!?

И пак само за отбрани, и пак с готови списъци като миналия път по Плана за възстановяване и устойчивост. И мислите, че ще мълчим и ще търпим? Аз съм сигурна, че много повече са кметовете, които ще застанат на наша страна и ние ще ги защитим.

Кога е било в бюджетна процедура в България, кога – кажете ми един път, в Бюджета да е изписано конкретно на коя община колко пари се дават, поименно?“.

Депутатите решиха да изслушат финансовия министър в петък.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви