Христо Узунов

НАП Бургас се включи в Националния информационен ден на приходната агенция. В различни градове на страната данъчни лектори се срещнаха с ученици, за да представят дейността на Агенцията.

Идеята и целта на данъчните е младите хора да получат основни познания за данъчната и осигурителна система в страната, да се повиши тяхната данъчна култура и финансова грамотност в посока взимането на осъзнати финансови решения и гражданска активност при установяване на неспазване на данъчното и осигурително законодателство.

По време на часовете средношколците получиха практична и полезна информация за електронните услуги, които предоставя НАП, за това как да различават истинската от фалшивата касова бележка, защо е необходимо винаги да изискваме касов бон. Интересни за младите хора бяха и примерите от практиката на служителите на Националната агенция за приходите, както и мерките, които предприема Агенцията за противодействие на сивата икономика.      

Говорителят на НАП Бургас Христо Узунов бе гост-лектор в Бургаската търговска гимназия. Пред ученици от 11-и клас той представи основните дейности, мисия и визия на НАП, данъчната система на страната, както и усилията на Агенцията за улесняване на гражданите и фирмите при изпълнението на административните им задължения в контекста на предоставяните вече повече от 170 електронни услуги.

Бъдещите икономисти научиха какви са разликите между гражданския и трудовия договор, както и полезни съвети за това как да защитават правата си при встъпване в трудови отношения.

„Целта ни е доброволност при декларирането и заплащането на данъци и осигуровки. В основата ни е партньорският подход към гражданите и бизнеса, но и нетърпимостта към всеки, който умишлено заобикаля законите и правилата, за да укрива данъци“, акцентира пред учениците говорителят на НАП Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви