На 21.11.2023 г. (вторник) ще се проведе тест на системата BG-ALERT на територията на области Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.

Примерен изглед на получено съобщение за устройства с операционни системи с версии Android 11, EMUI 13.x / Harmony OS 3.0 и по-нови:

Примерен изглед на получено съобщение за устройства с по-стари версии на операционните системи:

ВАЖНО! Заглавието на прозореца, където се визуализират съобщенията „Сигнал от президента“ / „Presidential alert“ няма връзка с Президентската институция, а текстът е заложен от производителите на операционните системи.

Приканваме Ви да попълните нашата анкета за обратна връзка след провеждане на тестовете. Вашето мнение е ценно за нас и ще помогне да проверим ефективността на системата BG-ALERT, както и да разберем до каква част от населението ще могат да достигат изпратените съобщения.

Линк към анкетата: натиснете тук

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви