В Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 24-годишен бургазлия за това, че собствения му „Форд Фокус“, с бургаска регистрация, е отнет противозаконно от ул. „Дружба“ № 14 в кв. „Горно Езерово“.

Дошлите на място полицейски служители не установили бургазлия, който не отговарял и на позвъняванията им.

Изяснено е, че сигналът за противозаконното отнемане е предхождан от подобен такъв на същата дата за това, че на разклона на кв. „Горно Езерово“ в канавката e изоставен катастрофирал лек автомобил без регистрационни номера.

Пристигналите служители на сектор „Пътна полиция“ при първия подаден сигнал не е установили водач на катастрофиралия автомобил, но чрез справка по рамата, констатирали, че се касае за лек автомобил „Форд Фокус“, собственост на 24-годишния бургазлия.

Изоставеният автомобил е иззет и е образувано досъдебно производство.

В хода на полицейските действия в Четвърто Районно управление – Бургас е призован 24-одишния собственик на автомобила, който направил пълни самопризнания и обяснил, че допуснал самостоятелен пътен инцидент с автомобила си, но предвид, че шофирал след употреба на алкохол, свалил регистрационните номера и подал две съобщения, неотговарящи на истината.

Първото осъществил от телефонния апарат на свой познат, като се представил с имената на 22-годишния си брат, а второто обаждане, осъществил от собствения си телефон, като заявил противозаконното отнемане, след което спрял да отговаря на позвъняванията.

Снетите регистрационни табели предал с цел укриването им на свой 24-годишен приятел. Всички лица са установени, призовани в Четвърто Районно управление – Бургас и разпитани в качеството на свидетели.

Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви