Денков

Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководство на Българския футболен съюз, което доведе до упадък във футбола без никаква перспектива за развитие“, заяви премиерът Николай Денков след сблъсъците от снощи между протестиращи срещу БФС и полицаи.

По думите на министър-председателя са допуснати грешки от ръководствата на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). В този контекст Денков посочи, че е освободил зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

На въпрос на „Дневник“ чия политическа номинация е той, премиерът отговори, че лично Калин Стоянов е поискал да работи с него.

Попитан коя партия е настоявала на Стоянов при договарянето на правителството, Денков отказа да посочи.

Оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов беше поискана по-рано от „Продължаваме промяната – Демократична България“, а Бойко Борисов от ГЕРБ и Делян Пеевски от ДПС не се съгласиха. Министър-председателят посочи, че смяна на Калин Стоянов ще бъде обсъдена с вицепремиера Мария Габриел.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви