Богородични морета
Динко Динков ще представи новата си книгата „Богородични морета“ на 16 ноември от 18ч. в конферентната зала на Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас .
За нея ще говорят Ваньо Вълчев и Донка Кънева, с участието на актьора Алекс Анмахян.
Писателят очаква приятели за един разговор за морето, паметта, любовта и добротата в разказите.
Книгата „Богородични морета“ е написана с безкрайна любов към морето, балада за Обзор, за човешките отношения, за майката, за детството, за романтичното рибарско безвремие.
Дванайсет разказа, в които се преплитат интимните изповеди на един свободен гмуркач харпунджия с драматични истории от миналото, с библейски послания, с тъжен хумор, с носталгия по младостта и изгубената природа.
Книга, доплувала до девствените заливи на север от Емона със закрилата на Богородица, за да съхрани паметта за онзи свят, който е невидим за очите, но остава в сърцата ни и ни вълнува, води ни към опрощението, добротата, приятелството и любовта…
Книгата е тежка… Тъжна… когато те срещне с героите си, които вече не са в живота ни. Когато те разтвори в историите им и засегне съдбите им… И усмихната… когато разкрива красотата на онова отиващо си време, изпълнено с шумни приказки, смях, човечност и прозрения.
В нея има много красота. Красота на природата, красота в отношенията…
В нея има безгранична вяра… Вяра и обич.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви