Бургас се развива в правилна посока. Има нужда от подобряване на транспортната инфраструктура в града, която свързва центъра с летище Бургас. Това е много важно като приоритет. Заедно с Община Бургас ще работим за изграждането на железопътна инфраструктура до там или т.н. „наземно метро“.

Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който днес е на посещение в Бургас

По негови думи реализирането на този проект ще осигури по-голяма достъпност на желаещите да използват летището, както и на туристите през летния сезон.

Проектът не губи от своя икономически смисъл и е изключително важен. Трябва да се положат всички усилия той да бъде реализиран. Каквото зависи от държавата, ще бъде направено в синхрон с общината. Това са услуги, които ще подобрят стандарта на живот в града и ще създават нови възможности за икономиката. Проектът не е спрял, той се движи. Предстоят разговори с ръководството на Община Бургас и Общински съвет как да продължат процесите на проектиране и процедури“ , сподели още Гвоздейков.

Министърът присъства днес на представянето национална система за електронен обмен на информация в българските морски пристанища, която е изградена по европейски проект.

Системата има за цел да автоматизира пристанищните и логистични процеси, чрез единно предаване на данни между всички участници по веригата. Това е поредна стъпка към цялостна дигитализация на административните процедури в сектора.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви