На 15-и ноември от 19 часа часа в залата на Бургаската опера публиката ще съпреживее щастливи мигове на досег с изкуство от висока проба с концертния спектакъл „Приказка за двама“, който представя един от най‐обичаните български певци – Орлин Горанов, във вълнуващ дует с великолепното сопрано Еделина Кънева, която, освен действаща певица, от една година е и директор на Националния музикален театър „Стефан Македонски“.

Концертният проект „Приказка за двама“ е една от най-романтичните музикални програми звучи под оркестровия съпровод на музикантите от Бургаската опера, а зад диригентския пулт е темпераментният маестро Деян Павлов, който е чест и желан гост диригент на редица концерти и спектакли на Бургаската опера – той дирижира при пълна зала оперетата „Цигански барон“ – на спектакъла на 5 октомври т. год., с който официално бе открит Сезон 2023/ 2024 на бургаския културен институт.

Музикално-сценичният проект вече втора година е представян с голям успех в редица сцени в България – в Сливен, Благоевград, Пловдив, Карлово, Русе и Плевен, през м. октомври гостува в Разград, Добрич и Русе, предстоят концерти в Несебър и Плевен.

На сцената на Бургаската опера в сряда един от най‐успешните сценични тандеми – Орлин Горанов и Еделина Кънева, ще подари на публиката неувяхващите чувства и вечните послания на вълнуващи арии и дуети от мюзикълите „Котките“, „Фантомът на операта“, „Целуни ме, Кейт“, „Моята прекрасна лейди“, „Човекът от Ла Манча“, „Singing In The Rain“, както и превърналата се в емблема „Светът е за двама“.

В чудесно селектираната програма звучат и известната „Con te partiro“, изпълнявана от Андреа Бочели, както и композицията, дала името на концерта – „Приказка за двама“ /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/.

Безспорните професионалисти Еделина Кънева и Орлин Горанов анонсират всяко от изпълненията – не само давайки информация за изпълняваните произведения, но и зареждайки с настроение и придавайки интимна атмосфера на събитието. Подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли и популярни песни е под отличния оркестров съпровод на музикантите от Държавна опера – Бургас. Те изпълняват – с вкус, стил и чудесно цялостно звучене, и самостоятелни оркестрови композиции – Увертюра от мюзикъла „Моята прекрасна лейди“, известния „Валс №2“ от Шостакович и др.

Комбинацията от всички компоненти на концерта – известни и обичани солисти, отличен оркестър и първокласен диригент, са гаранция за една вълшебно прекарана вечер в среща с вълнуващите послания на музиката на „Приказка за двама“ на 15 ноември. Концертната проява с приказно име е една необходима глътка романтика в сложната съвременна реалност.

Билети за „Приказка за двама“ – на касата на Операта, каса „Часовника“, както и в мрежите на Grabo – https://grabo.bg/burgas/orlin-goranov-0qqnz8 и Eventim – https://www.eventim.bg/bg/bileti/drzhavna-opera-burgas-zala-opera-burgas-1374049/performance.html.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви