Тихомир Янакиев е новият стар кмет на Созопол

Кметът на общината, к;етовете на кметства и общинските съветници в община Созопол встъпиха в длъжност.

Кметът Тихомир Янакиев

На първата сесия на общинския съвет днес кметът Тихомир Янакиев получи почетната огърлица от областния управител Пламен Янев и се закле да бъде кмет на всички жители на общината, независимо от тяхната политичиска принадлежност, етнос и раса.

И кметовете на кметства влязоха днес в правомощията си. Те се заклеха и получиха своите свидетелства. Най-аплодираният беше Христо Бардеков – кметът на Зидарово, чиито избор беше оспорван от опонента му. Сега се очаква решението на ВАС за касирането на избора. До тогава обаче той ще бъде кмет на сеото.

Христо Бардуков

Новите 17 общински съветници също положиха клетва. 9 от тях са от местната коалиция „БСП за България“, 5 от ГЕРБ и трима от ИТН.

Всички съветници се подписаха и получиха свидетелствата си от председателя на ОИК Виржиния Хайк. Тя им пожела успех и да работят със сърце и ум.

Отец Димитър отслужи водосвет и пожела на новите управници на античния град да бъдат смиени, да работят заедно за благото на жителите на общината и да правят добрини, без да очакват отплата.

Отец Димитър

„Ние – и аз като свещеник, и вие като кмет и съветници, сме слуги на хората. Те ще искат да изтрият краката си в нас, за да се качат нагоре. Дори когато сме уморени, вратите ни трябва да са отворени за тях. Бъдете приятели, запазете достойноството си, работете заедно, за да просперира нашата община“, каза отецът.

Новите общински съветници

Като първа точка в дневния ред съветниците избраха временна комисия, която проведе избор на председател на общинския съвет. Имаше само една кандидатура – на Станимир Андонов. Той, като най-възрастен съветник, зае мястото на председателя и ръководи заседанието до избора на постоянен. След гласуването Андонов остана на стола на председалея за постоянно.

Станимир Андонов

Съветниците избраха и временна комисия, която да изработи правилник за работата на общинския съвет.

Втората редовна сесия на местния парламент в Созопол ще се проведе след като правилникът бъде публикуван на сайта на общинския съвет и се проведе 14-дневно обществено обсъждане. Очаква се това да стане до Коледа, тъй като кметът вече има подготвени докладни, които чакат одобрение.

Тихомир Янакиев се връща в общината

След края на тържествената сесия Тихомир Янакиев беше посрешнат от колегите си в общината отново с хляб и сол. Той благодари на екипа си за съвместната работа и заяви, че очаква още по-усилена ралота, защото трудното предстои. „Разчитам на вашия професионализъм, вярвам, че  съвместната ни работа ще бъде резултатна за община Созопол“, каза той. Надявам се, че ако направя грешка, вие ще ми я посочите, допълни той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви