Зеленски: Украйна ще е член на ЕС
Зеленски: Украйна ще е член на ЕС

„Украйна ще бъде в Европейския съюз“ – тази увереност изрази във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. Той говори в навечерието на публикуването на доклад на Европейската комисия за напредъка на Украйна, Молдова и Грузия като кандидат-членки на Съюза.

Зеленски определи очакваното заключение на Брюксел като „историческо“ и увери, че Киев вече подготвя следващите си стъпки след представянето на доклада. Същевременно призна, че ще се изисква работа за адаптирането на страната му към стандартите на Евросъюза:

„Ние ще постигнем това чрез трансформацията на нашата страна – вътрешна трансформация, която е изцяло в интерес на нашия народ. За Украйна Европейският съюз означава икономическа сигурност и социална стабилност, а за Европейския съюз Украйна означава укрепване на цялата общност. И е много важно депутатите от Върховната Рада на Украйна да продължат да подкрепят законодателните инициативи, които са необходими за нашата европейска интеграция“, каза Володимир Зеленски.

В Одеса и Одеска област след полунощ беше обявена въздушна тревога. Съобщението беше публикувано на сайта на Одеския градски съвет. По информация на оперативното командване „Юг“ в „Телеграм“ през нощта е имало повишена опасност от ракетен обстрел от Черно море.

Генералният щаб съобщи, че силите му са отбили атаки близо до Купянск, Маринка и Авдеевка. В Херсонска област при взрив на мина е загинал 41-годишен фермер, е съобщил губернаторът Олександр Прокудин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви