Днес: Дъждовно в страната
Днес: Дъждовно в страната

Денят днес ще бъде дъждовен, предаде БНТ. Още сутринта ще завали в северозападните райони, а до вечерта ще дъждът ще достигне и до югоизточните райони.

Предупреждение за значителни количества е обявено в Западна България, а в областите с код жълто в източната половина от страната ще бъде с много силен югозападен вятър.

Там максималните температури ще останат все още високи за сезона, до около 23-24 градуса, но в останалата част от страната със силен вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух и температури в северозападните райони ще бъдат не по-високи от 14-15 градуса.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа умерен югозападен вятър и максималните температури ще бъдат от 20 до 24 градуса. Там ще завали в следобедните часове, първо в северните райони.

В планините ще бъде ветровито. Преди обяд вятърът ще бъде все още от югозапад, но в следобедните часове, когато се очакват и валежи, по-значителни в масивите от Западна България, ще се ориентира от северозапад, с него ще прониква по-студен въздух и по високите части дъждът ще премине в сняг.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви