ЦИК въвжеда повторно данните от изборите
ЦИК въвжеда повторно данните от изборите

Всичките 191 общински избирателни комисии са предали вече документите си в Централната избирателна комисия /ЦИК/. След втория тур на местните избори и вече се извършва повторно въвеждане на данните, предаде БНТ. Утре е крайният срок за обявяване на окончателните резултати от балотажа.

ГЕРБ ще има кметове в 11 областни града. ПП-ДБ – в 4 областни центъра – София, Варна, Благоевград и Пазарджик. БСП печели две кметски места – в Шумен и Русе, независими кметове ще имат в Разград и Силистра. „Има такъв народ“ печели в Ловеч. Още на първия тур ДПС традиционно печели Кърджали.

Очаква се още днес от щаба на останалата втора в София Ваня Григорова да подготвят документи за оспорване на резултатите от балотажа. Пред БНТ Григорова заяви, че става въпрос по-скоро за проверка и уточни, че не тя, а коалицията, която я издига, оспорва резултатите. Екипът ѝ подготвя документите, за да може в рамките на седемдневния срок жалбите и сигналите да бъдат внесени в съда. По данни на ЦИК, малко под 5 хиляди гласа делят Григорова от Васил Терзиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви