Много често проблемите в леглото са причинени не само от постоянен стрес и напрегнати отношения в двойката, но и от начина на живот на мъжа.

Между другото, по-силният пол не винаги се стреми да поддържа форма, не следи храненето си и това е напразно.

Разгледахме статистиката и споделяме топ продуктите, които според повечето експерти водят до нарушено сексуално желание.

Червено месо

Изглежда, че е полезно на всяка възраст, но нека не бързаме със заключенията. Днес все по-често можете да срещнете продукт, съдържащ антибиотици, хормони и други добавки, които могат да имат рязко въздействие върху целия организъм. При мъжете по-често се засяга репродуктивната система.

Диетологът Фрида Харю казва, че високото съдържание на стимулиращи добавки в месото може да доведе до хормонален дисбаланс. То ще трябва да се възстанови под наблюдението на специалист, ако искате да върнете сексуалното си желание на предишното ниво.

Бира

Според диетолозите бирата е „кралският“ продукт, що се отнася до вредата за потентността. Интересното е, че дори този добре известен факт не спира мъжете редовно да пият напитката в големи количества. Какво не е наред с бирата, ще попитате?

Работата е там, че съдържа фитоестрогени, а те потискат тестостерона. Постепенно мъжът не само губи интерес към интимността, но и напълнява, което утежнява и без това трудната ситуация с либидото.

Захар

Друг естрогенен бустер е чистата захар. При консумация на повече от 30 g на ден се наблюдава рязък спад на тестостерона. В резултат на това получаваме същия ефект като от бирата – естрогенът се увеличава и телесното тегло се увеличава, а не говорим за мускулна маса.

Бързо хранене

Огромното количество прости въглехидрати, трансмазнини и сол, съдържащи се в хамбургери и пържени картофи, бавно, но сигурно води до проблеми в сексуалния ви живот.

Ако не ограничите консумацията на тези продукти, можете да развиете сериозни проблеми с кръвоносните съдове, тъй като последните няма да се справят с количеството холестерол в кръвта.

Нарушенията във функционирането на сърдечно-съдовата система принуждават тялото да посвети всичките си усилия на възстановяването, като вече не говорим за качествено функциониране на репродуктивната система.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви