УЕкраински висш офицер загина от граната на рождения си ден
УЕкраински висш офицер загина от граната на рождения си ден

Помощник на командващия украинските въоръжени сили Генадий Частяков е загинал в резултат на взрив на граната в дома му близо до Киев, съобщиха украинските медии. Командващият на ВСУ Валерий Залужни потвърди, че взривното устройство е било скрито в подарък за рождения ден на Частяков. Всичко това се е случило в село Чайка, Киевска област, пише изданието „Украинская правда“ като се позовава на източници в правоохранителните органи.

Информацията потвърждава самият Залужни. „Неописуема болка и тежка загуба за Въоръжените сили на Украйна и лично за мен.

Днес при трагични обстоятелства на рождения му ден в семеен кръг загина моят помощник и близък приятел майор Генадий Частяков.

Неизвестно взривно устройство избухна в един от подаръците. Генадий имаше съпруга и четири деца. Изказвам най-дълбоки съболезнования на семейството“, – заяви главнокомандващият на ВСУ.

По-късно украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко предостави подробности за инцидента. Според МВР на Украйна Частяков, който е имал рожден ден на 6 ноември, се прибрал у дома с подаръци от колеги, които започнал да показва на роднините си. „Той е извадил кутия, в която имало гранати, и започнал да показва една от тях на сина си. Става дума за нова граната от западен тип. Първо синът взел гранатата в ръце и започнал да усуква пръстена. След това баща му взел боеприпаса от детето и издърпал пръстена, което предизвикало трагичния взрив“, разказва Клименко.

Той добавя, че полицаите са открили колегата на Частяков, който му е направил подаръка. В кабинета му е извършен обиск и са иззети две подобни гранати. На свой ред представителят на Министерството на вътрешните работи на Украйна Маряна Рева е заявила, че в село Чайки „в дома си в резултат на небрежно боравене с боеприпаси е загинал 39-годишен военен“, пише „Украинска правда“. Източникът на изданието съобщава, че по време на огледа на апартамента полицията е открила още пет цели гранати.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви