ЦИК въвжеда повторно данните от изборите
ЦИК въвжеда повторно данните от изборите

Над 47 процента от секционните протоколи са обработени в общинската комисия в СОФИЯ към 4 ч. тази сутрин. По данни на ЦИК междинните резултати сочат 5750 гласа дистанцията между Васил Терзиев и Ваня Григорова. Разликата между двамата в проценти е 3,4 десети в полза на кандидата на ПП-ДБ-Спаси София. Терзиев получава 49,37%, а Григорова – 45,96%.

В ПЛОВДИВ вече са обработени над 88 процента от протоколите. Костадин Димитров от ГЕРБ води на опонента си Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с почти 15 процента и ще е новият градоначалник.

Във ВАРНА междинните данни са на база над 90 процента обработени протоколи. Благомир Коцев от ПП ДБ ще е новият кмет на града, към момента той получава близо 53 процента от гласовете и води пред Иван Портних с 9 на сто, разлика, която е много малко вероятно да бъде стопена.

Методи Байкушев от ПП-ДБ е новият кмет на БЛАГОЕВГРАД. Той победи на балотажа независимия Илко Стоянов, който беше подкрепен от ГЕРБ. Разликата между двамата се запази финално на 3 процента в полза на Байкушев. Той получи 50,2 процента от гласовете.

Партия ГЕРБ печели втория тур на кметските избори в ГАБРОВО. При 100 процента обработени секционни протоколи в общинската комисия, Таня Христова печели балотажа със 66,58% и ще е кмет на областния град за четвърти път. Опонента й от партия „Възраждане“ Даниел Петров е събрал почти 29 процента от гласовете.

Според ЦИК, Даниел Панов от ГЕРБ спечели за четвърти пореден път кметския стол във ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Той получи 53,2 на сто от гласовете и спечели балотажа срещу кандидата на ПП-ДБ Йордан Терзийски, който събра подкрепата на 42,3 на сто от гласувалите.

Цветан Ценков отново ще е кмет на ВИДИН. На балотажа той побеждава убедително кандидата на ГЕРБ Александър Матеев. 100 процента от секционните протоколи са обработени в ОИК, разликата между двамата е 18 процента в полза на Ценков, издигнат от коалицията СДС (НДСВ, Новото време).

В ДОБРИЧ за кмет на общината е избран Йордан Йорданов, издигнат от местна коалиция ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД. Загубилият на балотажа е Красимир Николов от ГЕРБ . Разликата между двамата е 5 процента, сочат данните от 100 процента обработени протоколи на СИК в ОИК.

КЮСТЕНДИЛ е с нов кмет, това е Огнян Атанасов от Партия на зелените. Той успя да победи в балотажа Петър Паунов, издигнат този път от ГЕРБ. Паунов загуби след 4 поредни кметски мандата.

Страцимир Петков е новият кмет на ЛОВЕЧ.

При 100 процента обработени протоколи на СИК в ОИК, той печели с 51,7 на сто. Петков беше издигнат от „Има такъв народ“ и „Български възход“ и спечели кметската битка срещу кандидата на ГЕРБ Валентина Недялкова, която получи 45,6 на сто от гласовете.

ПАЗАРДЖИК също е с нов кмет, това е Петър Куленски от ПП-ДБ. Той победи дългогодишният кмет Тодор Попов, издигнат от местна коалиция „Новото време“. Разликата между двамата е 10 процента.

ГЕРБ спечели убедително кметската надпревара в ПЛЕВЕН. Валентин Христов се пребори за кметския стол и победи с 30 процента разлика досегашният кмет Георг Спартански.

В РУСЕ отново спечели кандидатът на „БСП за България“ Пенчо Милков.

Той запазва поста си, като отстрани опонента си от ГЕРБ Иван Иванов. Разликата между двамата е 32 процента.

Избран за кмет на РАЗГРАД е Добрин Добрев. Той се яви като независим кандидат, подкрепен от „БСП за България“  и печели с 54 процента срещу кандидата на ПП-ДБ Мирослав Грънчаров. 100 процента от секционните протоколи са обработени в Разград в ОИК .

В СИЛИСТРА са обработени 56 процента от протоколите и независимият Александър Сабанов , подкрепен и от БСП почти сигурно печели кметския стол със 56 процента подкрепа . Ивелин Иванов от ГЕРБ има 41.

В СМОЛЯН – Николай Мелемов спечели кметската надпревара в Смолян за трети пореден път. Кандидатът на ГЕРБ надделя в оспорвана битка срещу Стефан Сабрутев, издигнат от „Движение Нашият град“, сочат данните при 100 процента обработени протоколи на СИК в ОИК.

Кмет на СЛИВЕН отново ще е Стефан Радев от ГЕРБ. Той получи близо 60 на сто от гласовете на балотажа, където се състезава с Пламен Стоянов от „Пряка демокрация“.

Станислав Дечев от партия ГЕРБ спечели кметските избори в ХАСКОВО с резултат от 60,37 на сто. Балотажа загуби независимият Николай Стратиев, който получи 37,37 процента от гласовете. Всички протоколи на секционните комисии са обработени в Oбщинската избирателна комисия Хасково.

В ШУМЕН – БСП за България печели кметската надпревара и побеждава ГЕРБ. На балотажа Христо Христов има 77 процента от гласовете, а Георги Колев събира почти 29 на сто от вота. 100 процента от секционните протоколи са обработени в ОИК-Шумен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви