Съдят Слави Трифоноз заради
Съдят Слави Трифоноз заради "Песен за Лена"

Първото заседание в производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му „Седем-осми“ АД е насрочено за а 08 ноември. Това става ясно от регистъра на Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Повод за жалбата е „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ през февруари. В нея главен герой е Лена Бориславова – бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато последният беше премиер.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от Лена Бориславова, а от Геновева Тишева. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. „Сценаристите ми донесоха текста и ми казаха: „Виж тази песен, може да стане някакъв проблем“.

Това се случи преди Нова година. Аз им казах: „Хора, това е някаква тъпня, няма да я пускаме, вие може да направите нещо по-готино. Но минаха 2 месеца и те дойдоха отново, направили и видео. Казаха ми: „На онази песен, на която ти каза, че е тъпня, ние сме направили клип, а Евгени Димитров ни е направил музиката“, разказа Трифонов тогава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви