Христо Бардуков

Административният съд направи днес проверка на бюлетините от вота в созополското село Зидарово. Кандидат-кметът Стойчо Петков пусна жалба срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което Христо Бардуков  бе обявен за победител. Разликата между двамата е десет гласа. В съда днес ръчно броиха и описваха бюлетините.

Бяха оспорени деветнадесет бюлетини от двете секции в селото. Интереснното е, че в едната е била председател бившата съпруга на кандидата Христо Бардуков, а в другата – настоящата.

„Запечатването не е извършено по законоустановения ред. Установи се безспорно, че липсват печати на общинската и на секционната избирателна комисия, което създава предпоставки за подмяна на вота. Има и доста подправяния в протоколите, както и разминаване в първоначално описаните данни“, каза адвокатът на жалбоподателя  Богдан Йорданов.

В съдебната зала защитата на спечелилия изборите Христо Бардуков коментира, че жалбата е неоснователна, няма процесуални нарушения в протоколите, твърденията за липсващите подпис и печат не представляват съществени нарушения, а бюлетините отговарят на законовите изисквания.

Дали ще бъдат касирани изборите в созополското село Зидарово съдът ще излезе с решение в понеделник

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви