Истински разнобой настана в ПП СЕК дни преди балотажа за кмет в Средец. Вчера се появи информация, че от партията подкрепят кандидата на ГЕРБ Иван Жабов, но малко след това от СЕК се разграничиха от това.

По-рано днес пък се появи позиция в сайта Флагман, където почетният председател на ПП СЕК Георги Манев изрази своята пълна подкрепа за Жабов, като дори поиска да бъде разгледана оставката на сегашния председател на партията Констатин Бачийски.

Драмата допълнително се заплете, след като от ПП СЕК пуснаха до медиите прессъобщение, в което продължават да настояват, че няма да подкрепят Жабов.

Ето какво гласи то:

ПП „Средна европейска класа“ НЕ подкрепя кандидатурата на Иван Жабов за кмет на Средец

ПП „Средна европейска класа“ години наред е била противник на порочния управленския модел на ГЕРБ в цяла България. Нашата партия се яви на последните общински избори, както и на всички предходни, с амбицията да попречи на този порочен модел да се възпроизвежда отново и отново.

Конкретно за случая с община Средец няма никаква истина в твърденията, че ПП СЕК подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Жабов. Това е лична изява на нашия кандидат от първи тур, който е гражданска квота и по никакъв начин не е в съответствие с официалната позиция на Партията! По устав решенията за кандидатите по избори се взимат само и единствено от изпълнителния съвет.“ – заяви председателят на ПП СЕК Константин Бачийски.

От ръководството на партията вече разпространиха информация в социалните мрежи за неправомерно използване на партийни символи във публикация съдържаща фалшива информация за подкрепа към Иван Жабов.

„Тази манипулирана новина има единствено за цел да ни дискредитира и бих искал нашите членове, симпатизанти и последователи да знаят, че ПП „Средна европейска класа“ не би застанала зад кандидата на ГЕРБ” – коментира Константин Бачийски.

„ПП СЕК винаги се е борила за честно и прозрачно управление и е насърчавала гражданите да взимат информирани решения. Призоваваме жителите на Средец да упражнят своето право на глас и да изберат този, който считат за най-достоен да представлява техните интереси.” коментират от Изпълнителния съвет на „Средна европейска класа“.

Тепърва драмите в ПП СЕК ще се изясняват, като избирателите на партията в Средец трябва сами да преценят кои думи да послушат – тези на почетният председател или сегашният такъв.

Снимка: chernomorie-bg.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви