Привикаха кореспондента на БНР в руското външно
Привикаха кореспондента на БНР в руското външно

Единственият представител на българска обществена медия в Москва – кореспондентът на БНР Ангел Григоров, беше извикан на разговор в руското министерство на външните работи.

Това става часове след информацията, че кореспондентът на вестник „Российская газета“ Александър Гацак е напуснал България след заповед на председателя на ДАНС.

Експулсирането на руския гражданин е заради действия, представляващи заплаха за националната сигурност, обясниха от агенцията.

Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти, заяви по-рано говорителят на министерството на външните работи Мария Захарова. „Това е поредният незаконен ход на натовците, които маниакално преследват руските журналисти“, написа тя в „Телеграм“.

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров за разговора в руското министерство на външните работи: „Разговорът беше с ръководителя на пресцентъра на руското министерство на външните работи Максим Бурляй. В началото той изрази недоумението си от действията на българските власти спрямо кореспондента на „Российская газета“ Александър Гацак, който днес е напуснал България след заповед на председателя на ДАНС. Бурляй подчерта, че по принцип руската страна не иска да отговаря реципрочно, но понякога е принудена да го прави“.

В разговора с кореспондента на БНР ръководителят на пресцентъра на руското министерство на външните работи Максим Бурляй е казал, че не знае какви ще бъдат въпросните ответни мерки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви