Нормално стартира изборният деня община Бургас. Всички 340 секции вече са отворени. Близо 182 000 гласоподаватели имат право да избират кмет и Общински съвет. 12 са кандидатите за кмет.

Изборният ден ще започне в 7:00 ч. и ще завърши в 20:00 ч. Ако след този час пред секциите има чакащи, гласуването може да бъде удължено, но с максимум един час – до 21: 00 ч.

След последните решения на Централната избирателна комисия (ЦИК), този път избирателите ще могат да гласуват само с хартиена бюлетина.

Бюлетините, с които ще трябва да подаде гласа си в неделя, са повече от тези на парламентарните избори: за общински съветници, за кмет на община, за кмет на район и за кмет на кметство.

С химикалка, пишеща задължително в син цвят, в хартиената бюлетина трябва да се отбележи със знак „Х“ или „V“ предпочитан кандидат и/или общинска листа на партия или коалиция. За всеки избор има отделна хартиена бюлетина. Знакът се поставя в рамките на квадратчето с номера на избрания кандидат, партия и/или коалиция. За общински съветници може да се гласува преференциално.

Във всички бюлетини за местните избори има възможност да се гласува с „Не подкрепям никого“. Гласовете се броят само за избирателната активност и не влияят на крайното отчитане на вота.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви