Бургазлията отказал кръвна проба
Полицай ранен в престрелка с мигранти

Старши полицай Николета Костадинова от Граничен полицейски участък – Средец е в болница с огнестрелна рана след инцидент със задържане на мигранти край границата. Костадинова се намира в УМБАЛ-Бургас, в добро общо състояние. Това обяви на брифинг в Средец главен комисар Антон Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“. Той пристигна в Средец, за да награди за проявен професионализъм граничните служители, участвали при задържането на мигрантите.

Инцидентът е станал рано сутринта вчера. Златанов разказа, че става въпрос за шестима мигранти, незаконно преминали границата. След подадена информация е започнало преследване от граничните служители. Следата на групата е хваната благодарение на полицейско куче.

Проведени са заградителни мероприятия. Издадени са няколко предупредителни команди „Стой! Полиция! Ще стрелям!“. Групата не се е подчинила и мигрантите се разпръснали в различни посоки в гората. Костадинова е произвела предупредителни изстрели във въздуха, при което групата застава на място.

„Докато останалите колеги излязат от позициите си, единият от мигрантите блъска Костадинова. В същото време тя е държала с едната ръка повода на полицейското куче, с другата – служебното оръжие, с което преди секунди е стреляла. При падането назад тя произвежда изстрел, който засяга крака ѝ.

Колежката е добре, в болница, с висок боен дух. Благодарим на лекарите, които се погрижиха още вчера за нея. Всички десет граничари, участвали в тази операция са наградени с моя заповед с парични награди“, посочи Златанов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви