Израелската армия съобщи, че е навлязла тази нощ в северната част на ивицата Газа и е разширила военните си операции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, докато засилва атаките си срещу екстремистката групировка „Хамас“, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Израелските сили все още са „на терен и продължават войната“, заяви военният говорител Даниел Хагари, без да навлиза в подробности. Досега израелските войски извършваха кратки нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел.

Израелската армия нанесе удари срещу командири на „Хамас“ тази нощ, включително ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари заяви, че това ще позволи на „силите на терен да се бият срещу отслабен враг“.

Израелската армия публикува днес и кадри на танкови колони, влизащи в открити пространства в ивицата Газа. Първото визуално потвърждение на присъствието на сухопътни войски, заедно със засиления обстрел на подземни цели, показват, че Израел се приближава към сухопътна операция в Газа, отбелязва АП.

Хагари каза също, че Израел „разширява хуманитарните усилия“ и ще разреши на камиони с храна, вода и медикаменти да влязат в южната част на Газа.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви