„На основание решение на ЦИК, имаме утвърден транспортен график от 27.10 за транспортиране на машините до съответните областни центрове. Късно снощи получихме второ писмо да ги върнем обратно в центъра, откъдето са взети.“ Това потвърди в студиото на Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев.

МВР ще изпълни закона такъв, какъвто е, увери Коцев. В днешния ден всички секционни избирателни комисии ще бъдат обезпечени с физическа охрана, МВР ще създаде условия за законосъобразно провеждане на изборите.

Ако решението за машините се промени, МВР ще го изпълни и ще направи всичко необходимо да закара машините до секциите, обясни още главният секретар на МВР.

Живко Коцев заяви, че МВР не разполага с доклада на ДАНС. „МВР не разполага с подробности, не е ангажирано на този етап официално“, каза Коцев. Той обаче уточни, че по случая има образувана проверка в Софийската градска прокуратура.

1080 са сигналите за нарушения на изборните права на гражданите. Част от тях са за нарушения на изборното законодателство, други са за унищожаване и повреждане на предизборни афиши и плакати, както и за корпоративен вот, обясни Коцев. Най-честият случай на купуване на гласове е чрез схема за обещания за опрощаване на дългове, обясни главният секретар на МВР.

Купувачите на гласове за предстоящите местни избори плащат между 40 и 150 лв.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви